biddende-handen

Een stroom van gebed.

Tegenwoordig als ik mijn Whatsapp open, zie ik dat ik deel ben van meer dan 30 groepen! Niet alle groepen zijn even actief en ongeveer de helft van deze groepen zijn gerelateerd aan kerkelijke activiteiten. Groepen met teamleiders, community of bijvoorbeeld ons worship team. Wat de groep ook voor doel heeft: er komen regelmatig gebedspunten voorbij. Mensen vragen of we met ze meebidden voor een specifiek punt. En als antwoord, om aan te geven dat we meebidden, volgt er een stroom aan de emoji met biddende handen. 🙏 Tegenwoordig heeft WhatsApp een functie toegevoegd dat je een bericht kan “liken” met die emoji maar voordat die functie bestond was het een stroom aan losse berichten met biddende handjes.

"Wie zijn wij om niet te bidden en het niet bij Jezus te brengen. Geloven we dan niet in Zijn kracht?"

Gebeden hebben meer kracht.

Maar betekent zo'n stroom aan berichten ook een stroom aan gebed? Ik denk het niet. Tenminste, als ik eerlijk ben over mijn eigen emoji gebruik. Het is heel makkelijk om die emoji als antwoord te sturen. Maar de kracht zit ‘m in gebed en niet in die emoji. Net als dat we ter steun zeggen: “mijn gedachten zijn bij jou" of "je bent in onze gedachten”. Onze gebeden hebben meer kracht dan onze gedachten. Met onze gebeden brengen we het aan de voeten van Jezus en houden we het niet alleen bij onszelf. Met onze gebeden geven we het aan Jezus; “die bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken”. (Efeze 3:20). Door dat te doen, leggen we onze eigen arrogantie als het ware af. Want wie zijn wij om niet te bidden, om het niet bij Jezus te brengen. Geloven we dan niet in Zijn kracht? Geloven we meer in onze eigen kracht?

Hoe kan het anders?

We kunnen 100 redenen bedenken waarom we niet bidden maar het punt blijft dit: de kracht zit ‘m in gebed en niet in onze gedachten of die ene emoji. En ook ik moet hierin groeien. Een hele tijd geleden heb ik mezelf uitgedaagd om op papier deze gebedspunten bij te houden. En het veraste mij, hoeveel punten voorbijkwamen. Dus elke avond nam ik 1 of 2 punten mee in mijn gebed. Grote en kleine punten vulden de lijst en het werd visueel hoeveel nood er is in mijn nabije kring. En hoeveel mogelijkheid er is voor God om Zijn krachtig werk te doen.

Maak jij ook de stap?

Begin met het bijhouden van de gebedspunten, die je binnenkrijgt, op papier of in je notitie app. Kies elke dag 1 of 2 punten uit die je meeneemt in je gebed. meer meenemen mag altijd, maar begin rustig. gewoontes hebben altijd tijd nodig om aan te wennen.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.