Gebed voor mijn naasten

“Als ik het niet doe, wie dan wel?”

Dit is zo’n prikkelende uitspraak die we liever uit de weg gaan of geen aandacht aan willen schenken. Of ben ik de enige? Zonder dat het manipulerend hoeft te zijn, is het een scherpe opmerking. Want in vele situaties is het eigenlijk de vraag: Doe je oogkleppen op of ga je er wat aan doen? Zie het bijvoorbeeld in de context van afval opruimen of zien dat iemand hulp nodig heeft.

Deze zin kan je op zoveel situaties toepassen. Denk maar eens aan de gezamenlijke koelkast of koffiezetapparaat op je werk. Je kan of net als al je andere collega’s de oogkleppen op doen of het toch even schoonmaken. Een hele andere context van deze quote is bijvoorbeeld gebed. Een onderwerp waar God mij de laatste tijd dingen over leert.


"Als ik het niet doe, wie dan wel?”

Bid jij voor hen?

Een diepere context voor deze uitspraak: wat als jij de enige bent die bidt voor jouw naaste? In vele gevallen is de kans misschien klein dat jij de enige bent. Maar wat als jij de enige bent? Is het dan niet beter om het wel te doen, dan niet te doen? Is het niet beter om hen aan Jezus op te dragen dan het niet te doen?

Jouw woorden hebben waarde. Jouw gebed heeft kracht. Is het niet geweldig als ook jouw naasten God leren kennen? Als zij ook een getuige mogen zijn van Gods werk in hun leven? Dat is toch geweldig?

Hoe begin je ermee?

Dus waarom zouden wij niet voor hen bidden? Ik wil er verder niet meer woorden aan wijden dan jou uit te nodigen om vandaag tijd te nemen om te bidden. Bid voor je naaste. Weet je geen gebedspunt? Bid dan dat God zich zal openbaren aan hen en ze zal zegenen.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.